Coaching

Coaching is een vak. Een persoonlijke ontmoeting waarin op basis van een professioneel kader wij samen kijken waar in jouw systeem je krachten zitten en waar je ontwikkelingskansen liggen. Altijd gericht op een volgende stap, klein of groot.

Het professionele kader heb ik ingericht door gebruikmaking van de Organic Score Card methode. Dit is een in Nederland ontwikkelde wetenschappelijke toetsingsmethode, waarin ik middels opleiding en ervaring een gedegen basis vind om inzicht en houvast te geven in ieder coachingstraject. Volg de link voor meer info.

Een onderneming kan alleen maar veranderen en haar grenzen verleggen, als de mensen die daar werkzaam zijn dat ook doen. Een eerste stap om daadwerkelijk te veranderen is precies weten waar zowel de mogelijkheden als de grenzen liggen met betrekking tot creativiteit, karakter, talent en intermenselijke vaardigheden.

Kortom: weten welke bijdrage werknemers kunnen leveren binnen veranderingsprocessen. Hoewel kennis en kunde voor elke prestatie nog steeds de meetlat is, blijken de intrinsieke drijfveren en talenten de hoogte van de meetlat te bepalen. Als deze onvoldoende worden aangesproken laten mensen gedrag zien waarmee zij hun latente mogelijkheden tot ontwikkeling blokkeren. Onderzoek naar gedrag vindt vaak op cognitief niveau plaats.

Om werkelijk te weten waarom mensen zich gedragen zoals zij zich gedragen moeten we naar de oorzaken. De bron van die oorzaken ligt bij het bewustzijn. Met de OSC diagnostiek, die het bewustzijn als basis heeft, krijgen mensen daar inzicht in. Wij maken ze bewust van hoe zij de dingen nu doen en welke ruimte zij hebben om daar verbetering of verandering in aan te brengen. De diagnostiek creeërt de opening naar groei en ontwikkeling, zowel individueel als collectief.

Geinteresseerd en behoefte aan duidelijkheid over het hoe en waarom van uw beweging en uw kansen ? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!